Helyi közélet

2013.08.16. 14:47

Felavatták Gárdonyi Géza emléktábláját Tokajban

Tokaj, 2013. augusztus 16., péntek (MTI) - Felavatták Gárdonyi Géza emléktábláját a 41. Tokaji Írótábor résztvevői a Tisza-parti városban pénteken.

Tokaj, 2013. augusztus 16., péntek (MTI) - Felavatták Gárdonyi Géza emléktábláját a 41. Tokaji Írótábor résztvevői a Tisza-parti városban pénteken.

A Tokaji Ferenc Gimnázium udvarán található millenniumi irodalmi emlékparkban elhelyezett, az Egri csillagok előlapját ábrázoló alkotást Makoldi Sándor Gyula szobrászművész készítette.

A pénteken záruló, háromnapos írótábor keretében megtartott eseményen Ködöböcz Gábor irodalomtörténész emlékezett meg az íróról születésének 150. évfordulója alkalmából.

A tokaji önkormányzat által létesített emlékparkban mások mellett Szemere Bertalan, Mikes Kelemen, József Attila, Radnóti Miklós, Németh László, Széchenyi István és Bartók Béla emléktáblája tekinthető meg.

Az írótábor alapítványának jóvoltából minden évben új emléktáblát avatnak és új fa kerül a parkba valamelyik író tiszteletére.

A gimnázium épületében szerdán nyílt meg az a Gárdonyi-emlékkiállítás, amely az író könyveit mutatja meg a közönségnek az egri Dobó István Vármúzeum jóvoltából. A tárlat szeptember 13-ig tekinthető meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában