Helyi közélet

2013.08.15. 19:50

Egészségfejlesztési iroda nyílik Tokajban

Tokaj - Újabb segítség a rászorulóknak, 7 milliárd forintos program.

Tokaj - Újabb segítség a rászorulóknak, 7 milliárd forintos program.A Fidesz-kormány 7 milliárd forintot biztosít arra, hogy az idősek, egyedül élő, vagy bárki, aki egészségügyi tanácsadásra, segítségre szorul, fel tudjon keresni egy erre a célra létrehozott irodát. Zemplén alsó részében, Tokajban alakítanak ki egy ilyen irodát - jelentette be dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke.

Pszichológiai tanácsadás

Az egészségfejlesztési irodában lesz egészségügyi tanácsadás, egészséges életmód bemutatása, közösségi programok. Segítik majd például a háziorvosi szolgálatoktól, a járóbeteg szakrendelésről, vagy fekvőbeteg szakellátást követően az életmódváltásra szorulókat. Akinek például a háziorvos azt tanácsolta, fogyjon le, vagy szokjon le a dohányzásról, annak az irodában dietetikus szakember közreműködésével nyújtanak tanácsokat. Az egészségfejlesztési irodákban különösen figyelni fognak a keringési betegségekben szenvedőkre, szűrésekkel, tanácsadással segítik őket. Krízishelyzetekben pszichológiai tanácsadást biztosít az iroda a segítséget kérő lakosoknak.

„A Fidesz azt szeretné elérni, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon. Hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták használni, ugyanakkor támogatásra van szükségük” – összegezte a program lényegét dr. Mengyi Roland.

Az irodában a környékről származó, helyi ismeretekkel rendelkező dolgozók lesznek, akik helyismeretük révén könnyebben és eredményesebben el tudják érni a rászorulókat, például az egyedül élő idős embereket, a hátrányos helyzetű családokat, a túlzott alkoholfogyasztókat, a pszichiátriai problémában szenvedőket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában