Helyi közélet

2013.08.06. 20:07

Borok között Tolcsván

Tolcsva - Augusztus 9-11. között rendezik a tolcsvai borfesztivált, immár tizedik alkalommal.

Tolcsva - Augusztus 9-11. között rendezik a tolcsvai borfesztivált, immár tizedik alkalommal.Ezen a hét végén péntektől vasárnapig tart a X. Tolcsvai Borfesztivál programja – tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyet Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere tartott kedden.

Három nap sztárokkal

Ez is az egyik újdonsága a fesztiválnak, hogy ebben az évben az önkormányzat vállalta magára szervezést és a elbonyolítást. A fesztiválon természetesen a legfontosabb szerepet a borok kapják. Több mint ötvenféle bort (természetesen mindegyik bor tolcsvai, csupán a pincészetek feldolgozási módja adja az apró különbségeket) lehet majd megkóstolni azokkal a poharakkal, amelyet a vendégek a karszalag mellé kapnak. A belépőjegy 3000 forint lesz, ez mindhárom napra szól és ez jogosít fel a borkóstolásra is.

A hagyományokhoz híven mindhárom napra várnak 1-1 sztárfellépőt. Pénteken Fenyő Miklós, szombaton a Korál, vasárnap pedig a Bikini várja a zenebarátokat, de természetesen mindhárom napon számos egyéb kulturális program is várja majd a fesztiválra ellátogatókat.

Csoma Ernő elmondta, egy külön biztonsági központot is fognak majd üzemeltetni a fesztivál ideje alatt, ahol folyamatosan fogják figyelni az esetleges időjárási változásokat, hogy a fesztiválozókat idejében tudják tájékoztatni, ha szükséges.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában