Helyi közélet

2013.08.28. 11:41

A TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei eredményei

Borsod-Abaúj-Zemplén - A rendőrök háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként Borsod-Abaúj-Zemplénben is ellenőrizték a gyorshajtókat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A rendőrök háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként Borsod-Abaúj-Zemplénben is ellenőrizték a gyorshajtókat.Nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a TISPOL Műveleti Csoport a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el. A 2013. augusztus 22-24. közötti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban az M3-M30-as autópályákra, a gyorsforgalmi és főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra, valamint „baleseti gócpontokra" terjedt ki.

Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése volt. A rendőrség az akció során elsősorban a megengedett sebesség betartását ellenőrizte, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére és szankcionálására is kellő hangsúlyt fektetett.


Megyei eredmények, adatok

  • A három nap alatt a rendőrök összesen 227 a megengedett legnagyobb sebességhatárt átlépő gyorshajtót szűrtek ki a forgalomból.
  • A járőrök biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 15 alkalommal intézkedtek, míg ittas járművezetés miatt két esetben indult büntetőeljárás.
  • Nehéz tehergépjárművek vezetési és pihenőidejének (AETR) megsértése miatt egy esetben indult közigazgatási eljárás, míg az egyenruhások további két külföldi ügyében alkalmazták a gépjármű-visszatartás jogintézményét.
  • További, egyéb jogszabálysértés miatt az intézkedő rendőrök öt fővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg 52 esetben helyszíni bírságot szabtak ki.
  • Az akcióban résztvevő rendőrök egy alkalommal intézkedtek anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén.


    - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában