Helyi közélet

2013.08.26. 20:17

A templomért szól a zene

Miskolc - A zenészek már összefogtak, várják a többi megmentőt.

Miskolc - A zenészek már összefogtak, várják a többi megmentőt.Immár 10. alkalommal rendezik meg a Miskolci Kamarazenei Nyár rendezvényeit 2013. augusztus 26-30-a között. 2010-ben az árvízkárosultakon segítettek a szervezők és a zenészek, idén pedig a Szentháromság Ortodox Templom javára gyűjtenek, amelynek tetőszerkezetét gombafertőzés támadta meg. Gyors segítségre van szükség, hogy Miskolc jelentős kulturális és turisztikai értéket képviselő épülete és Közép-Európa legnagyobb ikonosztáza ne kerüljön veszélybe. A koncerteket is az Ortodox templomban tartják.

A templom ugyanis jelenleg még veszély nélkül látogatható, de azonnali cselekvés híján a faszerkezet rövid idő alatt annyira elkorhadhat, hogy félő: a télen reáhulló hó súlya alatt a tető faszerkezete beszakad, s félő, a Jézus, Szűz Mária és a szentek életéből 88 jelenetet bemutató ikonosztáz is odavész.

A hétfői koncertet követő következő alkalom: kedd este 18 órától, barokk kamarazene és áriák Bach, Handel, Hasse, Orlandini, Porpora és Caldara műveiből.

A Miskolci Ortodox Múzeumért közhasznú Alapítvány számlát nyitott, számuk: 10102718-10371815-00000002. Megjegyzés: „A templom megmentésére.” A felajánlásokat a koncerteken és e számon is várják a szervezők.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában