Helyi közélet

2013.07.22. 15:58

Továbbra is fokozott figyelem az egy nyomon haladókon

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a segéd- és motorkerékpár vezetők és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása céljából. Az akció létjogosultságát két a hétvégén történt baleset is alátámasztja.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a segéd- és motorkerékpár vezetők és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása céljából. Az akció létjogosultságát két a hétvégén történt baleset is alátámasztja.

Figyelmetlen „motoros”

A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja annak közlekedési balesetnek a körülményeit, ami Mályiban történt 2013. július 19-én a kora esti órákban. A helyszínelés adatai szerint egy férfi elektromos kerékpárjával elesett és megsérült. A 63 éves biciklisnél alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A másik eset 2013. július 20-án történt Szendrőládon történt a kora esti órákban, amikor egy tehergépkocsi elsodort egy hét éves kisfiút. Az elsődleges adatok szerint a helyi fiú hirtelen az útra hajtott játékmotorjával, majd körültekintés nélkül akart a túloldalra menni. A tehergépkocsi vezetője blokkolt, de az ütközést nem tudta elkerülni. A kórházba szállított gyereknél hámsérüléseket állapítottak meg az orvosok. A közlekedési baleset körülményeit az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A bukósisak életet menthet!

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári időszakban, az átlagosnál is több gyerek és fiatal kerékpározik, s mint a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői, nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A közlekedés sokszor olyan váratlan helyzeteket is hozhat számukra, amelyeket nem tudnak megoldani, kivédeni.

Mivel a gyermekek életkoruknál fogva olykor meggondolatlanabbak, figyelmetlenebbek, ezért a szülők példamutatása, odafigyelése és nevelése elengedhetetlen a gyerekeket érintő balesetek elkerülése érdekében!

Ezért fontos, hogy a gyermek ismerje, és tartsa be az alapvető közlekedési szabályokat.

A biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében:

csak műszakilag kifogástalan kerékpárral lehet részt venni a forgalomban, ezért indulás előtt javasolt ellenőrizni és átvizsgálni a kerékpár kerekeit, fékrendszerét, a világító berendezés működését.

A védőfelszerelés használata határozottan ajánlott! A kerékpáros bukósisak használata mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, mert hatásos védelmet nyújthat az esetleges ütközésnél, balesetnél.

Szigorúan be kell tartani a KRESZ előírásait, és figyelni kell a közlekedési partnerek reakcióit is.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában