Helyi közélet

2013.07.03. 17:56

Tokajban az izraeli nagykövet

Tokaj - Hivatalos látogatást tett Tokajban Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.

Tokaj - Hivatalos látogatást tett Tokajban Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.Pénteken a Hegyalja több települését felkereste, volt a csodarabbik sírjánál és találkozott Májer János polgármesterrel is. A nagykövet az önkormányzat és a Beszélő Zempléniek – Izraeli-Magyar Baráti Társaság meghívására érkezett és a ma már Kulturális és Konferenciaközpontban működő egykori zsinagógában két kiállítást is megnyitott.

A tárlat megnyitóján Májer János polgármester köszöntötte a vendégeket és beszélt a zsidóság és Tokaj régi kapcsolatáról. Ilan Mor a fotókiállítás és a gyermekeknek szóló tárlat fontosságáról szólt, utóbbira azt mondta, fontos, hogy ilyen formán is megismerjék a kicsik az ő nemzetének történetét. A nagykövet a klezmer zenés megnyitó utáni sajtótájékoztatón azt mondta, jól érezte magát a Tokajban és több dologban egyeztettet a városvezetéssel is. Megígérte, ajánlani fogja az izraeli befektetőknek Tokajt, a turisztikában vagy akár kisebb üzemek létrehozásában is van esély a közös előrelépésre.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában