Helyi közélet

2013.07.16. 18:42

Segítik a rászoruló családokat

Edelény, Sajószentpéter, Bánhorváti - Nyári gyermekétkeztetés: 112 ezer gyermek részesül benne országszerte, megyénkben is sok helyütt.

Edelény, Sajószentpéter, Bánhorváti - Nyári gyermekétkeztetés: 112 ezer gyermek részesül benne országszerte, megyénkben is sok helyütt.112 ezer gyermek részesül a nyári gyermekétkeztetési programban ezen a nyáron – tájékoztatta portálunkat Demeter Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP). Legalább 44 napon keresztül 1200 településen kapnak egyszeri meleg étkeztetést rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, erre a kormányzat 2,4 milliárd forintot fordít. Ez nagy segítséget jelent a szociálisan hátrányos helyzetű családoknak. A programot úgy alakították, hogy garantáltan a legrászorultabb településekre, a legrászorultabb családokhoz érkezzen a segítség. A résztvevő gyermekek a nyári étkezést térítésmentesen kapják. Az is része a programnak, hogy a konyháknak az alapanyagok egy részét helyi termelőktől vásárolt, egészséges alapanyagokból kell biztosítani.

„Örülök, hogy választókerületemből, megyénk 4. számú választókerületéből, sok önkormányzat élt a lehetőséggel, hogy így is segítsék a rászoruló családokat. Többek között Sajószentpéter, Edelény, Balajt, Bánhorváti, Fáj, Homrogd, Kázsmárk, Lak, Múcsony, Nagybarca, Rakaca, Tomor. Választókerületemből összesen 44 település részesült ebből a célból több mint 85 millió forint kormányzati támogatásban” – jelentette ki végezetül Demeter Zoltán.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában