Helyi közélet

2013.07.11. 10:58

Önkormányzati áramtartozások - Néhány nehéz eset, türelmi idővel

Borsod-Abaúj-Zemplén - Homály fedi, melyik megyénkbeli önkormányzatnak mennyi áramtartozása van.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Homály fedi, melyik megyénkbeli önkormányzatnak mennyi áramtartozása van.Azon hírek alapján, hogy az országban önkormányzati közműtartozás miatt Tarnabod után most Esztergomban is lekapcsolta a szolgáltató a közvilágítást, szerettük volna megtudni: a mi megyénkben tartoznak-e az önkormányzatok az áramszolgáltatónak, s ha igen, mennyivel. Illetve: fontolgatnak-e az említettekhez hasonló lépéseket. Megemlítettük: tavaly tudomásunk szerint Miskolcnak is tetemes áramtartozása volt (mintegy 1,5 milliárd). Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ez rendeződött-e.

Érdeklődésünkre az ELMÜ-ÉMÁSZ Nyrt. kommunikációs igazgatója, dr. Boross Norbert sajnálattal közölte, hogy sem természetes, sem jogi személyek esetében nem áll módjában szerződés információkat kiadni. Ehhez a következőket fűzte még hozzá:

„Értelemszerűen az ő esetükben különös gondossággal járunk el (személyes egyeztetések, kedvező részletfizetési megállapodások stb.) Az önkormányzatok jellemzően pontos számlafizetők, bár mivel a támogatásokat nem folyamatosan kapják, átmeneti nehézségek előfordulnak.

Akad néhány – szerencsére nem sok – „nehéz" eset is, ezeknél vélhetően valami olyan strukturális probléma állhat fönn, ami nem csak a villanyszámla, hanem az egyéb kötelezettségek fizetését is érinti. Mivel az energiáért nekünk is fizetni kell, és a rendszeresen fizető ügyfelekkel szemben sem lenne tisztességes egyesek preferálása, ezért nyilván a türelmi időnek is vannak határai. A tapasztalatok szerint az utolsó felszólítás azonban meghozza az eredményt. Tarnabod helyzete – amennyire azt a sajtóból látjuk – egyébként is különleges. Jelzem, hogy Esztergomban sem az áramszolgáltató, hanem az üzemeltető magánvállalkozás türelme fogyott el (számos önkormányzat nem a hagyományos, hanem más cégekkel működteti a rendszereit."

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában