Helyi közélet

2013.07.24. 16:16

Miskolc táborozással segít

Miskolc - Miskolc az idén nem tudott pályázni a nyári gyermekétkeztetésre, mert a korábbi 50 százalék helyett 76 százalékos önrészt kellett volna biztosítania az önkormányzatnak a programhoz, tudtuk meg Koczák Szilvia városházi szóvivőtől.

Miskolc - Miskolc az idén nem tudott pályázni a nyári gyermekétkeztetésre, mert a korábbi 50 százalék helyett 76 százalékos önrészt kellett volna biztosítania az önkormányzatnak a programhoz, tudtuk meg Koczák Szilvia városházi szóvivőtől.Hozzátette: ebben az évben csak a leghátrányosabb helyzetű települések pályázhattak önerő nélkül az ingyenes gyermekétkeztetés biztosítására. Miskolc az elmúlt években több száz gyermek nyári étkezését segítette, tavaly például 400-nak.

A szóvivő jelezte: a város az idén jelentős összeggel, 1 millió 200 ezer forinttal támogatja a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását, így még több gyerek juthat meleg ételhez, mint a korábbi években az ingyenes gyermekétkeztetési programon keresztül. Idén nyáron 3 turnusban összesen 750 gyerek üdül önkormányzati táborokban. Ennek köszönhetően nemcsak az étkeztetésüket vállalja át az önkormányzat, hanem gondoskodik arról is, hogy pedagógusok felügyelete mellett a gyerekek tartalmasan töltsék idejüket a szünidő alatt.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában