Helyi közélet

2013.07.17. 15:37

Annamária számára kinyílt a világ...

Abaújkér - ... s nem csak a világ: a virág is. Mi is ott lehettünk, s köszöntöttük 27. születésnapján.

Abaújkér - ... s nem csak a világ: a virág is. Mi is ott lehettünk, s köszöntöttük 27. születésnapján.Az abaújkéri Sóvári Annamária sorsát évek óta nyomon követjük, Segítünk rovatunkban visszatérően bemutattuk őt és szüleit. Óvodás korában észlelték nála az agydaganatot, amelynek csak egy részét lehetett eltávolítani. Az általános iskolát elvégezte ugyan, de nem nagyon voltak barátai. A család anyagi gondjai mellett ő főként a magányosságra panaszkodott. Legutóbb, karácsony előtt is az volt a leghőbb vágya, hogy valaki énekeljen neki. Ez többszörösen is teljesült: hiszen Encsen miskolci amatőr előadók jótékonysági koncertet rendeztek számára, amelyen ő is részt vett. Hozzá is elment a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola néhány diákja és tanáruk, s megtelt a kis ház élettel, énekszóval...

Azóta Annamáriától csupa jó híreket kaptunk: el ne szóljuk, de azóta nem volt epilepsziás rohama, az utolsó előtti felülvizsgálat alkalmával az addig növekvő daganatról megállapították, hogy megállt a növekedésben, majd pedig hogy némi csökkenés látható. Az addig négy fal között élő Annamáriát a barátai kirándulni is elvitték Boldogkőváraljára. Többek biztatására sokat mozog, a lakáson belül bot nélkül, s edzés gyanánt táncolni szokott. A kezelőorvosától kapott számítógépet is egyre ügyesebben használja, kitágult számára a világ.

Annamária izgatottan készült a 27. születésnapjára, amelyre mi is bekukkantottunk vasárnap. Épp akkor érkezett Csősz Ferenc és párja Szerencsről a kapcsolatuk az Északban megjelent első cikktől datálódik, s azóta is tart. Annamária nagyon örült a köszöntőknek, a köszöntéseknek (a facebookon is) és az ajándékoknak is. Ezúton még egyszer, olvasóink nevében is egészséget, örömöt és jó barátokat kívánunk!

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában