Helyi közélet

2013.06.17. 15:13

Széchenyi kártya: kevesebb kamat, több esély

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ megyei szervezete és a KAVOSZ „Széchenyi kártya program - kevesebb kamat, több esély” címmel tartott tájékoztatót a program új kamattámogatási rendszeréről a BOKIK miskolci székházában hétfőn.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ megyei szervezete és a KAVOSZ „Széchenyi kártya program - kevesebb kamat, több esély” címmel tartott tájékoztatót a program új kamattámogatási rendszeréről a BOKIK miskolci székházában hétfőn.Bihall Tamás, a BOKIK elnöke többek között azt emelte ki, hogy mindösszesen 1200 azon megyei cégek száma, amelyek 10 főnél több embert foglalkoztatnak. Ezen mindenképpen javítani szeretnének, ezért nyitottak korábban Dél-Korea, Kína, vagy éppen Ukrajna felé. Ugyanakkor a piacszerzés fontos eszköze az autóipari klaszter is. Szóba került a Miskolci Egyetem is: hiszi, hogy az intézmény súlya változatlan maradhat.

Ádám Imre, a VOSZ megyei elnöke szólt a Széchenyi Kártya program részleteiről: a 2002-ben indult program keretében eddig 185 ezer hitelügylet jött létre, a kihelyezett hitelösszeg elérte az 1200 milliárd forintot. Szép Zoltán, a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója prezentációjából azt is megtudtuk, hogy a megyei hiteligénylések száma elérte a 17 ezret, s már 12 600 hitelügylet létre is jött 79 milliárd forint „kihelyezésével”.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában