Helyi közélet

2013.06.21. 08:27

Nézőpont: Sportemberek

<em>Érthető a határtalan csalódottságuk, amiért egyetlen miskolci fideszes törvényhozó sem támogatta ezt a fontos ügyet</em>. <strong>Bujdos Attila írása</strong>.

Érthető a határtalan csalódottságuk, amiért egyetlen miskolci fideszes törvényhozó sem támogatta ezt a fontos ügyet. Bujdos Attila írása.

Mennyi birkózást tudnak elképzelni a szocialisták? A tisztán látásunkat határozottan nehezíti, hogy maguk az érintettek mélyen hallgatnak, ami úgyszólván a beismeréssel egyenértékű: a szégyenteli csend azt sejteti, mindenképpen kevesebbet tudnak csak elképzelni, mint amennyit a politikai ellenfeleik valójában birkóznak. Amivel megint csak nem vagyunk közelebb semmiféle igazsághoz: ha például a szocialisták egyáltalán nem képesek a birkózásról képzelegni (végső soron ennek a lehetőségét sem zárhatjuk ki), akkor már egyetlen, ímmel-ámmal folytatott küzdelem is heroikus teljesítmény, gigászok harca. Már ha a birkózás egyáltalán mennyiségi sportág.

A politizálás tehát akadályokkal tűzdelt, rögös pálya (hogy sportemberekhez méltó hasonlattal éljek): vannak mondatok, amelyek hamarabb beindítják agyunk képalkotó képességét, mielőtt még egyáltalán felfoghatnánk, mit is üzent édes anyanyelvünk szép szavait használva az éppen megszólaló. Elég például annyit mondania az egyik miskolci fideszes törvényhozónak: „a szocialisták el sem tudják képzelni, mit összebirkózunk, hogy helyrehozzuk, amit megörököltünk tőlük”, és máris magunk előtt látjuk az illetőt táncoló izmokkal, talpig birkózó dresszben. Hogy pontosan mit csinál benne, nos, ez az idézett mondat alapján nem teljesen világos. Kivel birkózik össze? Hol? És hogyan lehet bármilyen hibát birkózással kijavítani? Nagyon is érdekelne.

Hogy vannak hibák, ez persze nem kétséges. Ha már a sportról van szó, a miskolci szocialisták például (nyilván a társadalmi igazságosság érzésétől vezérelve) azt javasolták az Országgyűlésben, hogy az új debreceni stadion felépítésére elkülönített összegből adjon az állam 150 milliót az új miskolci salakmotorpálya, és ugyanennyit az új diósgyőri rekortán megépítésére. Ha a nemzet emelkedik, Miskolcnak is emelkednie kell! A magyar parlament alaposságát ismerve nyilván még azt is pontosan kiszámolták, hogy ez és így tökéletesen lehetséges, senki nem jár rosszul, és a realitásérzékükkel is minden rendben van, amikor úgy gondolták, hogy a kormánypártiak sietnek majd ezt a javaslatot megszavazni. Így természetesen érthető a határtalan csalódottságuk, amiért egyetlen miskolci fideszes törvényhozó sem támogatta ezt a fontos ügyet.

Az időzítés mindazonáltal a lépcsőházi gondolkodók fáziskésében lévő logikájára emlékeztet, mi másért akarnának valakik ellenzékből megoldani olyan fontos ügyeket, amelyek megoldására lett volna lehetőségük kormányon? Ami persze nem menti fel a mai hatalmat a felelősség alól: mindegy, ki szúrta el, de látnunk kellene az eredményeket, és most ők vannak, tehát éppen tőlük, hogy hihessünk a birkózásukról szóló mondatoknak. Nagyon olyan helyzetben vagyunk, amikor nemcsak a részvétel a fontos, de a győzelem is.


Miskolc - „Sebestyén László, Csöbör Katalin és dr. Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselők sem támogatták a parlamentben, hogy a salakmotorra és a rekortánra pénzt kapjon Miskolc"– mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő.

tovább »

Miskolc – 150 millió forintot a miskolci salakmotorsport megmentésére, további 150 milliót pedig a diósgyőri új atlétikai pálya megépítésére csoportosítana át a debreceni stadionrekonstrukcióra megszavazott központi költségvetési forrásból dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában