Helyi közélet

2013.06.04. 13:52

Nagyon várják, de csak nem jön az Erzsébet-utalvány

Miskolc - A legfrissebb információk szerint augusztus végéig megkapják a pedagógusok a cafetériát.

Miskolc - A legfrissebb információk szerint augusztus végéig megkapják a pedagógusok a cafetériát.Mikor kapják meg a pedagógusok azt az Erzsébet-utalványt, melyet korábban pedagógusnapra ígért a kormány? - kérdezték lapunktól olvasóink. Az utalvány tulajdonképpen az étkezési hozzájárulás kompenzálása lenne, mellyel korábban az önkormányzatok támogatták a nevelőket. Az iskolák állami átvétele után azonban az új fenntartó, a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) nem biztosította a pedagógusoknak tovább a kedvezményt.

A kérdéssel Bodolay Zoltánhoz, a Pedagógusok Szakszervezete megyei elnökéhez fordultunk, aki elmondta: legutóbbi információi szerint a pedagógusok augusztus 31-éig kapják meg januártól visszamenőleg a béren kívüli juttatásukat. Mint fogalmazott, az egésznek annyi a szépséghibája, hogy csak azok kapnak majd Erzsébet-utalványt, akik az elmúlt években is részesültek kedvezményben. Pedig a kormányzati kommunikáció szerint azért kellett az iskolákat állami fenntartásba venni, hogy megteremtsék az esélyegyenlőséget. Ennek szellemében tehát a cafetériából is egyenlően kellene részesülniük a pedagógusoknak, jelezte az elnök, hozzátéve: a kollégákat egyébként rendkívül felháborítja a béren kívüli juttatással kapcsolatos huzavona.

Kérdeztük tőle azt is, hogy a hírekben olvasható pedagógusnapi jutalmat, azaz a bruttó 3333 forintot megkapták-e a nevelők. Bodolay Zoltán szerint ez a jutalom csak kacsa volt, valaki bedobta a köztudatba, hogy bosszantsa a pedagógusokat, ugyanis egy fillért sem kaptak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában