Helyi közélet

2013.06.25. 16:24

Kész naptár az új vezetőnek

Miskolc - Bezárta az évadot a Miskolci Szimfonikus Zenekar, szeptemberben új vezetője lesz, Horváth Ádám.

Miskolc - Bezárta az évadot a Miskolci Szimfonikus Zenekar, szeptemberben új vezetője lesz, Horváth Ádám.Évadzáró társulati ülést tartott kedden a Miskolci Szimfonikus Zenekar, amelynek mozgalmas éve volt az idei. „Ez az évad, a zenekar életében, nem volt tipikus. Amit negyedszázados munkám alatt átéltem közel sem tartalmazott annyi izgalmat és változást, mint az idei pár hónap” – kezdte az évadzáró társulati ülést Kovács László karnagy, aki októbertől megbízott vezetője is volt a zenekarnak. Szabó Péter, a korábbi vezető ugyanis október végén felállt a vezetői posztból.

„A felmondás után úgy tűnt, ha egy külsős veszi át év közben a zenekar vezetését, az beláthatatlan következményekkel járhat. Ez ugyanis speciális tudást igényel, összetett feladat. Zenekari vezetőket pedig nem képeznek külön” – fogalmazott Kovács László.

A karnagy beszélt arról is, hogy az idei évadban elcsatolták tőlük a Művészetek Házát és kevesebb pénzből kellett gazdálkodniuk.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában