Helyi közélet

2013.06.20. 19:02

Hamarosan bíróság elé állhat a miskolci pénztárcák réme

Miskolc - Villamos- és buszmegállókban szedte áldozatait a tetten ért zsebtolvaj.

Miskolc - Villamos- és buszmegállókban szedte áldozatait a tetten ért zsebtolvaj.Miskolcon, a Búza téri buszvégállomásnál 2013. április 12-én délelőtt szolgálatot teljesítő járőr észlelte, hogy az egyik helyi járat megállójában egy nő kiabál, miközben a helyszínről sietve távozó férfi egy pénztárcát dob a földre.

A történteket észlelő rendőr a helyszín közelében elfogta a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Károly 35 éves alsózsolcai lakost, majd a tolvaj által sebtében földre vetett pénztárcát - annak 9000 forint értékű tartalmával együtt - hiánytalanul visszaszolgáltatta a sértettnek.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben zsebtolvajlás útján, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatásán V. Károly további öt hasonló bűncselekmény elkövetését ismerte be.

Az eljárás adatai szerint a zsebtolvaj főként a borsodi megyeszékhely villamos- és buszmegállóiban szedte áldozatait, ahol a járművekre várakozók táskáját könnyítette meg egy-egy óvatlan pillanatban.

A Miskolci Rendőrkapitányság Lopási Alosztálya a hat rendbeli, zsebtolvajlás útján, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Járási Ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában