Helyi közélet

2013.06.27. 11:30

A környezetvédelem egy újabb állomása

Szikszó - 150 milliót költenek Szikszón a hulladéklerakó rekultivációjára.

Szikszó - 150 milliót költenek Szikszón a hulladéklerakó rekultivációjára.

Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerében meghirdetett „A települési szilárd hulladéklerakót érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” KEOP-konstrukcióra nyújtott be pályázatot Sajó-Bódva Völgye Települési Szilárd Hulladék Rekultivációs Projekt címen, ahol sikerrel járt - mondta keddi szikszói nyilvános sajtótájékoztatón Weingartner Balázs projektvezető, a Forrás Unió- MGIDRA Konzorcium képviseletében. A program értéke 6,3 milliárd forint. 54 településen 78 szeméttelepet számolnak fel, rekultiválnak. Szikszó önkormányzata is tagja a társulásnak, ez a térség negyedik legnagyobb lerakója, több mint 150 ezer tonna hulladék van itt.

Kiemelt fontosságú

Szikszó önkormányzata számára kiemelt fontosságú a település környezetvédelme, és az ahhoz kapcsolódó beruházások - jelentette ki Füzesséri József polgármester. Az eddigi eredmények is jelentősek: hulladékátrakó, hulladékudvar kialakítása tavaly nyáron, a szennyvíztelep bővítése az idén. A környezetvédelem egy újabb állomásához érkezett a város, hiszen most elkezdődik a szikszói hulladéklerakó rekultivációja. Az úgynevezett régi szeméttelep különösen fontos, hiszen az elmúlt évtizedben rengeteg problémát okozott a városnak, a környezetvédőknek. Ez az állomás, a rekultiváció az önkormányzat és a környezetvédők (Kaposi Zoltán és Holobrádi Gábor) sikere egyben - mondta a polgármester. A Szikszó települési szilárd hulladéklerakó rekultivációs költsége 152 millió 268 ezer forint.

A fórumon felszólalt Kaposi Zoltán,a helyi környezetvédelmi egyesület elnöke, aki az eddigi erőfeszítéseikről számolt be. Takács Lászlóné alpolgármester a civil szervezetek pozitív hozzáállását emelte ki. Dr. Megyeri Gábor alpolgármester pedig a szikszói önkormányzat dolgozóinak globális látásmódját nevezte példaértékűnek.

ÉM-BGy

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában