Helyi közélet

2013.06.16. 20:28

2013. június 17-től, hétfőtől lép életbe az új nyári menetrend

Miskolc - A miskolci városi közlekedésben a járatok a tavaly nyáron már megszokott követésekkel közel megegyezően közlekednek, azonban kisebb módosítások a menetrendben szinte minden viszonylat esetében történtek annak érdekében, hogy összehangoltabb legyen a menetrend és jobb átszállást biztosítson a járatok között.

Miskolc - A miskolci városi közlekedésben a járatok a tavaly nyáron már megszokott követésekkel közel megegyezően közlekednek, azonban kisebb módosítások a menetrendben szinte minden viszonylat esetében történtek annak érdekében, hogy összehangoltabb legyen a menetrend és jobb átszállást biztosítson a járatok között.Az apróbb módosításokon túl 2013 nyarától Utasaink számára több kedvező menetrendi változásra is sor kerül, az új nyári menetrendeket Utasaink érdekeit szem előtt tartva alakítottuk ki.

Főbb változások:

69-es Diósgyőrig, sűrűbb hétvégi villamosközlekedés, ZOO járat - igény szerint.

A villamosközlekedésben:

  • Az 1-es villamosok esténként és szombaton napközben sűrűbben közlekednek.
  • Az autóbusz-közlekedésben:

  • Változik a 69-es autóbusz útvonala: utasaink kérésére újra eléri a Diósgyőri városrészt, ami azt jelenti, hogy minden második járat Felső-Majláth helyett Diósgyőrből indul, ahol átszállási kapcsolatot teremt az 1-es villamossal és az 1-es autóbusszal. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Diósgyőr Vártól induló és oda közlekedő járatok nem érintik Felső-Majláth-ot, ezért az 1-es villamosról vagy autóbuszról történő átszállás előtt kérjük, tájékozódjanak az átszállás helyéről a menetrendkönyvből, vagy töltsék le a hírhez kapcsolódó, 69-es járatról szóló szórólapunkat.
  • Sűrűbben közlekednek a 35-ös járatok hétvégén, napközben
  • Az átszállások megkönnyítése érdekében:

  • a Zsolcai kapuban: a 3-as, 3A-s, 4-es, és 7-es járatok a Búza térnél mindkét irányban megállnak a Zsolcai kapuban is az 1-es, 1A-s járatok megállóiban (kivéve a 3A-st, mert ez a járat csak a Balaton utca irányába érinti a Zsolcai kaput), gyors átszállási lehetőséget biztosítva a járatok között.
  • a 24-es autóbuszok indulási időpontjai néhány perccel változnak a 3A-sról a 24-esre történő átszállás biztosítása érdekében.
  • A Tiszai pályaudvaron az órák 40. percében induló 21-es és 31-es járatok a beérkező InterCity vonatok pár perces késése esetén diszpécseri intézkedésre legfeljebb 2 percet várnak az átszállás biztosítása érdekében.
  • A 20G-s és 32G-s éjszakai járat ezentúl a Belvároson át közlekedik. A Villanyrendőrnél, illetve a Szinvaparknál a villamosról való átszállással gyors eljutást biztosítanak az Egyetem, illetve az Avas felé. Ezzel megvalósul éjszakánként Tapolca és az Egyetem felől is az átszállásos eljutás az Avasra.
  • Módosulnak az indulási időpontok egyes napszakokban a 2, 12, 20, 14, 14H-s viszonylatokon, a 14-es autóbusz a nyári időszakban az Egyetemvárost nem érinti.
  • Az alábbi viszonylatokon hétköznap hasonlóan a korábbi évekhez a nyári iskolai szünet miatt csökkenek a fordulószámok: 1A, 3, 3A, 4, 6, 7, 16, 19, 67, 29, 32, 35.
  • Zé-nulla-nulla: irány a Vadaspark!

    Új járat indul Felső-Majláth és a Vadaspark között ZOO jelzéssel az igény szerinti közlekedési rendszerben. Ez azt jelenti, hogy aki ezzel a járattal kíván utazni, annak a járat iránti igényét indulás előtt legkevesebb 30 perccel előbb jelezni kell az ingyenesen hívható (06) 80/296-890-es telefonszámon vagy az MVK Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) az Igénybejelentés gombra kattintva. A ZOO busz csak akkor közlekedik, ha hívják! Az igény szerint közlekedő járatokat és azok indulási időpontjait a hírhez tartozó képre kattintva tekinthetik meg.

    Bízunk benne, hogy a változások az Önök megelégedését és a városi közösségi közlekedés javulását szolgálják. Reméljük, hogy az új menetrendekkel érintett vonalakon az utazásaink jelentősen könnyebbé, az átszállások pedig tervezhetőbbé válnak. Célunk, hogy a későbbi hálózati és menetrendi változások során még több viszonylaton vezessük be az utasbarát menetrendet, megkönnyítve utasaink mindennapi közlekedését és a városon belüli átszállások tervezhetőségét.

    A menetrendkönyv elérhetőségei

    A menetrendkönyvet már letöltheti az MVK honlapjáról, valamint minden kedves utasunk 150 Ft-ért vásárolhatja meg az MVK Zrt. bérletpénztáraiban.

    A nyári menetrendről utasaink honlapunkon, a www.mvkzrt.hu és Facebook oldalunkon a https://www.facebook.com/mvkzrt tájékozódhatnak.

    - Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában