Helyi közélet

2013.05.21. 20:44

Újabb testvérei lettek Miskolcnak: most törökök

Miskolc - Ünnepélyes keretek között írt alá testvérvárosi együttműködési megállapodást kedden dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere valamint Mehmet Özhaseki, a török Kayseri város főpolgármestere.

Miskolc - Ünnepélyes keretek között írt alá testvérvárosi együttműködési megállapodást kedden dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere valamint Mehmet Özhaseki, a török Kayseri város főpolgármestere.Kayseri nagyszámú delegációval képviseli magát most néhány napig Miskolcon. A török városról megtudtuk, több mint egymillióan lakják, 32 kórháza van, 25 könyvtára, 5500 szállodai szobával rendelkezik. A levetített prezentációból kiderült, hogy 1100 gyáruk van 4 nagy ipari parkban. Mehmet Özhakesi hangsúlyozta, 150 országnak importálják árujukat, de ez kevés. A testvérvárosi szerződést is azért kötötték meg Miskolccal mert jó befektetési lehetőségeket látnak a városban. Tíz hónapja zajlanak az előkészületek, s bíznak benne, hogy több száz évre kötötték most meg a szerződést.

– Szép számmal érkeztek most üzletemberek és újságírók, akik hírét viszik majd az itt látottaknak, s ezzel mások érdeklődését is felkelthetik a város iránt – fogalmazott a török főpolgármester.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában