Helyi közélet

2013.05.13. 18:25

Súlyos kérdés: kinek jár?

Miskolc - Levegő után kapkodtak az asztmás gyerekek szülei, mikor meghallották a jogszabályváltozást.

Miskolc - Levegő után kapkodtak az asztmás gyerekek szülei, mikor meghallották a jogszabályváltozást.A hír, amelyen sokan „kiakadtak”: egy április 1-től hatályos rendelet szerint már kizárólag a súlyos asztma esetén jár az emelt családi pótlék. A szerkesztőségünkhöz érkezett olvasói kérdések alapján kértük fel dr. Németh Gyula megyei csecsemő- és gyermekgyógyász, valamint gyermektüdőgyógyász szakfőorvost, hogy legyen telefonos szakértőnk. Minthogy szinte minden felvetésre ugyanazon tájékoztatással szolgálhatott, ezúttal a szokott kérdés-felelet forma helyett összefoglaljuk a változás lényegét.

Cikkünk – amelyből az is kiderül: mi adhatott okot a módosításra, mi alapján döntik el, hogy egy asztma súlyos-e, s hogy akinek jövő március végéig már megadták az emelt családihoz szükséges szakorvosi javaslatot, annak is tartania kell-e attól, hogy közben visszavonják - a keddi Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában