Helyi közélet

2013.05.18. 10:50

Rendőri segítséggel vonult be büntetésének letöltésére - Rendőrségi hírek Borsodból

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 17-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. május 17-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Szabálysértési őrizetbe vételek. Körözött személyeket fogtak a miskolci rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában garázdaság miatt három, míg távoltartási szabályok megszegése és kerékpárlopás miatt egy-egy főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai pénteken két körözött személyt kerítettek kézre, akikkel szemben az illetékes bíróságok büntetés letöltésének meg nem kezdése, valamint lopás miatt adtak ki elfogatóparancsot. A felkutatott és elfogott 40 és 26 éves helyi férfiakat a rendőrök őrizetbe vették.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást a Szerencsi és a Miskolci Rendőrkapitányság egy-egy esetben.

 

„Tudnál adni egy kis pénzt és cigit?” – Őrizetben a lejmolóból lett rabló

Cigarettát és pénzt kért, de miután nem kapott, ütött a hajnali lejmoló Miskolcon. A bejelentést követően a járőrök azonnal elfogták és őrizetbe vették a rablót.

A Miskolc Corvin úton 2013. május 17-én hajnali háromkor egy üzlet bejárata előtti járdaszakaszon cigarettát és pénzt kérve leszólítottak egy 40 éves férfit. A lejmoló a kapott nemleges válasz után a sértett derekán lévő övtáskát leszakította, minek következtében az abban lévő iratok és értékek földre estek. Az így földre került mobiltelefont a támadó felkapta majd szándékát nyomatékosítva annak tulajdonosát megütötte.

A támadót a Miskolci Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának munkatársai a kapott személyleírás alapján a helyszínről való menekülés közben elfogták.

A kapitányságra előállított J. Gyula 47 éves erdőbényei lakost – rablás megalapozott gyanúja miatt megindított büntetőeljárásban - a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztéssel éltek az ügyészségen előzetes letartóztatása indítványozása iránt.

 

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Pótkocsi hátuljába fúródott a személyautó

Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Péntek délelőtt a 26-os számú fő út Sajókeresztúri szakaszán egy Daewoo Tico vezetője Miskolc irányába haladva nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból lassító nehézpótkocsis járműszerelvény mögött és a személyautó elejével a pótkocsi hátuljának ütközött. A balesetben megsérült személyautó vezetőjét - egy 53 éves kurityáni nőt - a mentők kórházba szállították.

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az időjárási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék járműveiket!

Ne feledjék: mindenkit haza várnak!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában