Helyi közélet

2013.05.11. 10:46

Októberben telepítik a fákat a "sétálóra"

Miskolc - Épül, szépül, alakul a főutcán az új burkolat, azonban több kérdés is felmerül a munkálatokat látva. Olvasónk szerint nem látszanak például, hogy hová is lesznek telepítve az új fák.

Miskolc - Épül, szépül, alakul a főutcán az új burkolat, azonban több kérdés is felmerül a munkálatokat látva. Olvasónk szerint nem látszanak például, hogy hová is lesznek telepítve az új fák.

Ugyanakkor több helyen azt tapasztalta a Széchenyi utcán, hogy nagyok kicsi a kövek között a rés. Olyannyira, hogy egy magassarkú cipő beszorul közéjük. Ezeket a réseket kitöltik majd valamivel? - vetette fel lapunk egyik előfizetője.

Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől azt az információt kaptuk, hogy az úgynevezett új telepítésű fák a Centrum előtti területen és a Szentpáli – Kazinczy utcák északi oldalán lesznek, és telepítésükre a vegetációs időszak után, októberben kerül sor. Ebben az évben 100 új fa díszíti majd az utcáját és a helyük a burkolás előtt kerül kialakításra. A "kövekről" szólva kiderült, hogy a fugák kitöltése fagyálló, speciális fúgaanyaggal már megkezdődött, így bármilyen cipőben biztonságosan lehet majd közlekedni a "sétálón".

Az Operafesztivál kezdetére

Pásztor Imre mindezek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a március 25-én elkezdődött Széchenyi utca munkálatok első nagyobb szakasza várhatóan május utolsó hétvégéjén befejeződik, míg az Avas szálló előtti terület burkolása már megtörtént.

- A kivitelezési munkák folytonossága érdekében május 13-tól a Kazinczy – Déryné utcák közötti szakasz északi oldalán is megkezdődik a bontási tevékenység - tette hozzá a kommunikációs vezető. - A burkolási munkálatokat befejezése ezen a szakaszon az Operafesztivál kezdetére, június 17-ére megtörténik és a bontás után szükség esetén aljzatjavítási, majd burkolási munkák következnek. A tervezett munkavégzés munkanapokon 7-18 óra között várható, azonban szombati munkavégzéssel is számolni kell.

Ha miskolciaknak kérdése, észrevétele van a munkálatokkal kapcsolatban, akkor a Zöld Nyíl projekt munkatársaihoz fordulhatnak e-mailban az [email protected] címen és a 46/514-900-as telefonszámon.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában