Helyi közélet

2013.05.24. 14:27

Lemond a trafikokról a fideszes képviselő

Miskolc - Nem nyitnak trafikot dr. Nánási-Kocsis Norbert fideszes önkormányzati képviselő hozzátartozói.

Miskolc - Nem nyitnak trafikot dr. Nánási-Kocsis Norbert fideszes önkormányzati képviselő hozzátartozói.A képviselő közleményben tudatta, hogy „az elmúlt időszakban a személyemet, hozzátartozóimat és politikai közösségemet ért támadások miatt, egyben tiltakozásom kifejezéseként az az álláspontom alakult ki, hogy helyesebb, ha hozzátartozóim az elnyert koncessziós lehetőségekkel nem élnek, a vonatkozó szerződéseket nem írják alá”. Azt is hangsúlyozta: „...képviselőként sem a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogosultságát eldönteni hivatott pályázatok előkészítésében, sem magának a döntési folyamatnak a befolyásolásában nem vettem részt.”

Az Észak-Magyarország megkereste azokat a fideszes képviselőket, akiknek hozzátartozói trafikjogot nyertek Miskolcon. Szerettük volna megkérdezni, mit szólnak képviselőtársuk döntéséhez, illetve ők gondolkodnak-e hasonló lépésen. Takács Gábor, akinek családja tucatnyi koncensziót nyert, annyit mondott: „Az ügyet nem kívánom kommentálni.” Sebestyén László családjába egy miskolci trafikjog jutott. Őt azonban nem tudtuk elérni.

Az MSZP közleményben üdvözölte, hogy dr. Nánási-Kocsis Norbert nem él az elnyert koncessziós lehetőségekkel. De hozzátették: „...Döntése helyes, a többi érintett Fidesz-KDNP-s képviselőnek is így kellene cselekednie...Követeljük, hogy ők se írják alá a szerződést, ha megtették, érvénytelenítsék! A legjobb persze az lenne, amit az MSZP már régóta mond, s amit az emberek többsége is követel: érvénytelenítsék az egész pályázatot!”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában