Helyi közélet

2013.05.21. 07:27

Még a pékinas is ezt fütyülte

Miskolc - Az idén azok is megszerethetik az operát, akik eddig idegenkedtek tőle. Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál ügyvezetője szerint a Traviatat mindenkinek látnia kell. Verdi operája ingyenes lesz, és Miskolc különböző pontjain játszódik majd, szabadtéren.

Miskolc - Az idén azok is megszerethetik az operát, akik eddig idegenkedtek tőle. Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál ügyvezetője szerint a Traviatat mindenkinek látnia kell. Verdi operája ingyenes lesz, és Miskolc különböző pontjain játszódik majd, szabadtéren.Egy hónap sincs hátra a Bartók Plusz Operafesztivál megnyitójáig. Sokan tervezgetik már, melyik előadásra váltsanak jegyet. Ön szerint az idei programból mi az, amit semmiképpen nem szabad kihagyni?

Kesselyák Gergely: Nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon szeretem az idei programot. Szívem szerint azt mondanám, hogy minden előadásra jöjjenek el minél többen. És ez nem is lehetetlen, hiszen tavaly óta a műsor szerkezete lehetőséget ad arra, hogy az „egy fenékkel” végigülhető legyen, azaz nincsenek átfedések a produkciók között. De ha mégiscsak választanom kell, hogy mit nem szabad kihagyni, Verdi: Traviatáját ajánlanám. Verdi legnépszerűbb operája ugyanis mindenki számára elérhető lesz. Ugyanúgy, mint tavaly Puccini: Toscája, Miskolc különböző pontjain elevenednek meg az opera különböző részei. Úgy tudom, a Traviatát nagyon várja a város, és szeretnénk vele nagy örömet szerezni mindenkinek. Az előadás ingyenes lesz, és aki esetleg nem jártas az opera műfajában, annak is ajánlom, hiszen kis ismertetők segítik a közönséget a felvonások előtt. Ezzel az operával egyben Verdire is emlékezünk, aki 200 évvel ezelőtt született.

A teljes interjú a keddi Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában