Helyi közélet

2013.05.06. 22:17

Ki takarít itt és kitakarított?

Miskolc - 730 tonna téli szóróanyagot és port szállított el eddig lerakóhelyre Miskolcon a Városgazda.

Miskolc - 730 tonna téli szóróanyagot és port szállított el eddig lerakóhelyre Miskolcon a Városgazda.Sok helyen összetakarítja Miskolcon a Városgazda a szemetet, a tél nyomát, viszont előfordul, hogy hetekig nem szállítják el, és az összegyűjtött szemetet például az időjárás "intézi" el úgy, mintha semmi sem történt volna. Mit lehet tenni, hogy ez ne így legyen? - kérdezi Olvasónk.

- Nagyon sok helyen takarítják a várost, április eleje óta több munka is zajlik egymással párhuzamosan: összegyűjtik az út mellől a téli szóróanyagot, a port, gereblyézik a lombot, szemetet, parkokból, utcákból, közterekről, megkezdődött a fűnyírás és az egynyári virágok kiültetése és a város különböző pontjain a fák és cserjék pótlása is - mondta portálunk érdeklődésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - A városban naponta több százan dolgoznak azon, hogy tiszta, rendezett, szép legyen Miskolc, ahogy említettem, nem csak a takarítással, hanem például 2500 négyzetméternyi virágágyás beültetésével, amelyhez mintegy százezer színes, változatos, egynyári palántát használnak fel.

Szombaton is viszik

Kiderült: ennek „logisztikája”, a feladatokhoz a járművek hozzárendelése néha azzal jár, hogy egy-egy területről nem azonnal kerül elszállításra a takarítás nyomán összegyűjtött anyag.

- Ezért egy kis türelmet kérünk, a járművek mindenhonnan elszállítják majd az összetakarított szemetet, ügyelve arra is, hogy amit „széthordtak”, azt is összegyűjtsék és elszállításra kerüljön - tette hozzá Pásztor Imre.

Az eddigi tavaszi munkálatok során nem mellékesen - csak az úgynevezett saralékból, vagyis az összegyűjtött téli szóróanyagból és porból - 730 tonnát szállítottak el lerakóhelyre. Ehhez az is kellett, hogy szombati napon is folyamatos legyen a szállítás.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában