Helyi közélet

2013.05.25. 16:19

D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedő Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Bűnmegelőzési Centruma, valamint a Miskolc Plaza idén is megrendezte D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedőjét a Miskolc Plaza aulájában.

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Bűnmegelőzési Centruma, valamint a Miskolc Plaza idén is megrendezte D.A.D.A. bűnmegelőzési vetélkedőjét a Miskolc Plaza aulájában.A bűnmegelőzés közös feladat, mely a pedagógust, a rendőrséget és az önkormányzatot egyaránt terheli. A szervezők ennek jegyében hagyományként már 2011-től, minden évben megrendezik a bűnmegelőzési vetélkedőt.

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén három általános iskolában, ezen belül öt osztályban a 7. és 8. évfolyamon folyik D.A.D.A. képzés. Az idei tanévben ezen diákok mérték össze tudásukat.

A szervezők arra törekedtek, hogy a gyerekek a bűnmegelőzést célzó feladatok mellett szélesebb, tágabb ismeretkörről is bizonyítsák tudásukat. Így az egészséges életmóddal, közlekedési ismeretekkel, drogmegelőzéssel és áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket, valamint szituációs feladatokat is kaptak.

Díjazottak:

1.) Rónai Ferenc Általános Iskola 8./c osztály 9-es csapat

2.) Bársony János Általános Iskola 7./a. osztály 4-es csapat

3.) Bársony János Általános Iskola 7./b. osztály 2-es csapat

Az eredményhirdetést követően a díjakat átadta: dr. Bakk Richárd r. alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság kapitányságvezető helyettese, Balázsné dr. Burkus Gabriella a Miskolci Járási Ügyészség csoportvezető ügyésze és Haba Lajos a Miskolc Plaza igazgatója.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában