Helyi közélet

2013.05.24. 09:06

Az ózdi tűzoltók lettek a Stégmesterek

Ózd - Az ország minden pontjáról közel húsz csapat érkezett az első ízben megrendezett Országos Tűzoltó Horgászversenyre.

Ózd - Az ország minden pontjáról közel húsz csapat érkezett az első ízben megrendezett Országos Tűzoltó Horgászversenyre. Az ózdi Csónakázó-tavon sorsolás útján döntötték el, hogy a három fős társaságok melyik állásból kezdik meg a 24 órás viadalt. Már az első néhány percben jelentős fogásokat mérlegelhettek, hiszen több tíz kiló fölötti ponty is megakadt a horgokon. A horgászok az esti órákban egy nagy vihart is átvészeltek, majd másnap délben fáradtan, de eredményesen zárták az eseményt.

- A fogásoknak és a jó eredményeknek nyilván mindenki örül, de ettől sokkal fontosabb a rendezvény közösségformáló hatása - vélekedett Lipták Attila, a katasztrófavédelem borsodi vezetője. - Ezt a jó hangulatú versenyt megyei szinten már háromszor megrendeztük, most azonban sikerült országos szintre kiterjeszteni. Ennek kimondottan örülök, mert egy nagyon szép helyszínen láthattuk vendégül a többi tűzoltót.

Az ózdiak jó házigazdának bizonyultak, a versenyben viszont nem ismertek kegyelmet. A három fős csapat fölényesen győzött, a 24 óra leforgása alatt közel 130 kiló pontyot emeltek ki az állóvízből. Balázs Péter ebből egymaga 95 kg-ot teljesített, ezzel a legjobb egyéni pecásnak járó díj is a vendéglátóknál maradt.

Szépen jöttek

- A sorsolásunk nem alakult jól, de szerencsére remekül jöttek a halak - fogalmazott Balázs Péter. - Két első helyet megtartottunk, csupán a legnagyobb fogásért járó különdíjat kellett átadnunk. Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a Stégmester verseny, bízom benne, hogy az ország többi pontjáról érkezett tűzoltók is hasonlóan vélekedtek.

A díjátadáson Riz Gábor, országgyűlési képviselő kiemelte: az ózdi tó természeti szépségét sikerült megismertetni számos látogatóval, ez mindenképpen komoly hozadéka a tűzoltók versenyének. A megyei közgyűlés alelnöke hozzátette: bízik benne, hogy a távolabbról érkezett lánglovagok a környéken is szétnéznek, ellátogatnak néhány nevezetes helyre, és a későbbiekben is visszatérnek Ózd környékére és Borsod megyébe.

- Marosréti Ervin -


A Stégmester Országos Tűzoltó Horgászverseny végeredménye:

Csapatverseny:

1. Ózd (Balázs Péter, Kovács Attila, Czene Zsolt) 129,98 kg),

2. Komárom-Esztergom (80,03),

3. Szolnok II. (75,44). 

Egyéni legtöbb fogás: Balázs Péter (Ózd, 95,64),

Egyéni legnagyobb fogás: Németh Gábor (Nagykáta, 14.02).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában