Helyi közélet

2013.05.02. 23:17

Amikor a tanár szíve is megenyhül...

Miskolc - Az érettségi évtizedek múlva is az egyik legtipikusabb rémálom. Hétfőn több tízezren néznek szembe vele.

Miskolc - Az érettségi évtizedek múlva is az egyik legtipikusabb rémálom. Hétfőn több tízezren néznek szembe vele.Hétfőn kezdődik ugyan az érettségi, de a diákok már most megfogadták, ha vége, szeptemberig könyvet sem akarnak látni. Ha a szóbelin is túl lesznek, onnantól a buliról szól majd a nyár.

Nagy Zsófia, Fodor Papp Gábor, Varga Imre Károly, Gula Krisztina Petra, a Herman Ottó Gimnázium végzős diákjai. Pénteken elballagnak, a csütörtök a tanárok búcsúztatásáról szólt, aznap volt mindenkivel az utolsó órájuk.

„Ilyenkor még annak a tanárnak a szíve is megenyhül, aki egyébként szigorúbb volt az évek alatt” – mesélték.

„Átnézések”

A hétvége pedig még a tanulásé, bár ez inkább már csak „átnézésekre” lesz elég. „Volt időnk felkészülni az érettségire. Igaz, tanároktól, idősebbektől kérdezgetjük, milyen lesz, de azt mondják, nem kell izgulni. Nem is félünk már, csak szeretnénk túl lenni rajta” – mondták.

És mi az, amit nem szeretnének érettségi feladatként? „Matekból geometriai példákat, persze lesz, de kimaradhatna. Magyarból pedig nyelvtani szabályokra épülő feladatot nem szeretnénk kapni” – érkezett a gyors válasz.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy az érettségi után egy új korszak kezdődik az életükbe. „Ez a gyerekkor lezárása is egyben, persze a szüleink ezentúl is segítenek majd nekünk, de ki kell próbálnunk magunkat az életben” – fogalmazták meg.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában