Helyi közélet

2013.04.29. 16:35

Több mindenre is orvosság

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miközben máshol azért morgolódnak, hogy dupla sápot szednek, tőlük, megyénkben az előnyöket keresték.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miközben máshol azért morgolódnak, hogy dupla sápot szednek, tőlük, megyénkben az előnyöket keresték.A gyógyszerészek azok közé tartoznak, akiket a kötelező kamarai regisztráció kétszeresen is sújt: egyrészt a szakmai, másrészt az iparkamarának kell fizetniük. A Gyógyszerészi Kamara megyénkbeli szervezetének elnöke, Nyíri László azon gondolkodott el: miként lehetne kölcsönösen kamatoztatni a kettős kötelezettséget. Nem véletlen, hogy az idei megyei gyógyszerészi fórumot már a BOKIK székházában tartották: a két kamara együttműködési megállapodást kötött, épp e rendezvény keretében.

Egyben megrendelők

– Az országban úttörő kezdeményezésről van szó, amelynek számtalan kölcsönös előnye lehet – osztotta meg véleményét dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara országos elnöke.– A patikusokat egy, az övéknél jóval nagyobb kamara segíti például pályázatfigyelésben, jogszabály-értelmezésben, ezért „cserébe” úgymond jó hírét keltik a BOKIK-nak, szorgalmazzák a regisztrációt. Emellett a mintegy 150 gyógyszerész mint megrendelő is megjelenik: ha a patikák (legyen szó építkezésről szerelésről stb.) a szolgáltatót, vállalkozót a BOKIK-on keresztül választják ki: Ez egyfelől garanciát jelent a számukra, másfelől visszacsatolást a BOKIK számára. Ám legalább ennyire fontos, hogy a pénz is itt marad a megyében, támogatva a helyi vállalkozásokat, munkahelyeket.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában