Helyi közélet

2013.04.04. 19:22

Színpadon a „vad” Áll-A-Tok

Hard-rockos zenét játszik a „sebész-ügyész-zenész” banda pénteken este az ifiházban.

Hard-rockos zenét játszik a „sebész-ügyész-zenész” banda pénteken este az ifiházban.Újra Tátrai Tiborral koncertezik pénteken este az Áll-A-Tok. Tavaly hatalmas sikert aratott a „sebész-ügyész-zenész” zenekar az ország egyik legismertebb gitárosával, bíznak benne, hogy ezt ismételhetik most meg.

Dr. Almásy Sándortól, a zenekar vezetőjétől megtudtuk, évi egy-két alkalommal játszanak ebben a felállásban (azaz vadabb, hard-rockos számokat), a többi alkalommal a líraibb formáció lép színpadra Bányai Kriszta Unplugged Band, másképp Szelíd Áll-A-Tok néven. – A csapat magja mindkét formációban ugyanaz – mondja. Három orvos (Jómaga, dr. Tóth Imre és dr. Gyáni Károly), egy ügyész (dr. Bányai Kriszta, ő énekel) és több nagyon jó, képzett zenész. A zenekarvezető többek közt Fukk Attilát (basszusgitár) említi.

Hat éve

– Az úgy volt, hogy gyerekkoromtól zenéltem, többek közt a Földes együttesében is, ám apám lebeszélt arról, hogy zenész legyek – meséli. – Aztán hat évvel ezelőtt egy színházi játékot szerveztem a kórházban, amikor másik két kollégámról is kiderült, tudnak zenélni. Így álltunk össze, majd csatlakozott hozzánk Bányai Kriszta és a zenészek. Koncertjeiken a 10 és 80 év közötti korosztályok mind megtalálhatók. Aki szereti a hard rockot és Jimmy Hendrixet, az Almásy doktor szerint igazán jól érezheti velük magát.

Igazi slágerek

– A koncert első felében Deep Purple, Eric Clapton és Chicago számokat játszunk, majd jönnek a Jimmy Hendrixek, és néhány saját, a sebészetről szóló rockdalocska – sorolja Almásy Sándor. Megjegyzi, ez utóbbiakat már várja a közönségük, igazi slágerekké váltak. Ezek közül is van, amelyikbe beszáll Tátrai Tibor is. Aki – Almásy Sándor idézi szavait – szeret ezzel a kultúrgalerivel játszani, így azonnal igent mondott az újbóli meghívásra. Tátrain kívül a koncert vendége lesz a dobok mögött Mike Zsolt is, akit a Váczi Eszter Quartettből ismerhet a közönség. De a zenekart erősíti kongás (Szántó Sándor), pozanos (Molnár István), trombitás (Péter Zoltán), szaxofonos (Erdő Zoltán) és fuvolás (Bendzák Erika) is.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában