Helyi közélet

2013.04.27. 18:11

Öt cég közül 4 tartozik

Miskolc - Adóhiányok százmillión túl és innen: öt cég közül négynél adóhiányt tártak fel.

Miskolc - Adóhiányok százmillión túl és innen: öt cég közül négynél adóhiányt tártak fel.Százmilliós adótartozások „nyomában járt” a feketelista.hu. Azon cégeket szedte csokorba, amelyek adóhiánya 2012-ben meghaladta a 100 millió forintot. Listájukból kiderül, hogy 57 százalékuk budapesti székhelyű, amit a főváros nagyobb gazdasági súlya magyaráz. A nagyvárosok legfeljebb néhány vállalkozással szerepelnek, kivéve Kecskemétet, ahonnan öt cég is bekerült a „toplistára”. Feltűnő viszont, hogy 12, több száz millió forint adóhiánnyal rendelkező cégnek kisközségekben van a székhelye.

Az adóhatóság tájékoztatása szerint az adóbevallások utólagos vizsgálata tavaly 79,9 százalékban zárult adóhiány feltárásával. Gyakorlatilag tehát csak minden ötödik cég könyvelését találták rendben lévőnek – összegzi a „feketelista.hu” portál.

A listán két megyénkbeli céget találtunk, a miskolci székhelyű R.L.D. Kereskedelmi Kft. a 12. helyen, míg a mezőkövesdi NYÍR-TISZA Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft. az 53-on. Előbbinél 741,3 millió adóhiányt 589,4millió forint jogkövetkezmény utóbbinál 314,3 milliót 304,4 millió forint terhel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában