Helyi közélet

2013.04.08. 13:35

Népek tavasza póttúra

Miskolc - Április 7-én rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a Megyei Természetjáró Szövetség közreműködésével a Népek Tavasza teljesítménytúrát, melyet a március 15-i nagy havazás miatt el kellett halasztani.

Miskolc - Április 7-én rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács a Megyei Természetjáró Szövetség közreműködésével a Népek Tavasza teljesítménytúrát, melyet a március 15-i nagy havazás miatt el kellett halasztani.A programot a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával sikerült megvalósítani a rendezőknek, akik reggel 8.00 órától várták az iskolai csoportok megérkezését a Király-asztalhoz. Szerencsére az időjárás ezúttal kegyes volt és nem vette el a túrázni vágyók kedvét. Fél kilenc körül megérkeztek az első iskolai csoportok, akik nekivágtak a 10, illetve a 13 kilométeres kijelölt útvonalak teljesítésének. A megyéből több településről is érkeztek különjáratú autóbuszokkal, mint például Boldva, Kistokaj, Tiszaújváros, Emőd, de természetesen Miskolc több iskolájából teljesítették a különböző távokat.

Az iskolások beérkezéskor a Természetjáró Szövetség jóvoltából zsíros kenyeret és citromos teát fogyaszthattak, amely nagyon népszerű volt. Minden résztvevő emléklappal, kitűzővel és nagyszerű élményekkel lett gazdagabb. Az iskolás csoportok a rendezők jóvoltából ingyenesen léphettek be a túra után a Vadasparkba is, amely lehetőséget sokan kihasználtak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában