Helyi közélet

2013.04.15. 10:54

"Nem mindegy, hogy néz ki a főutca"

Miskolc - A járókelők örülnek is meg nem is a főutca felújításának.

Miskolc - A járókelők örülnek is meg nem is a főutca felújításának.Április elején elkezdődött Miskolc főutcájának megújítása a Zöld Nyíl villamosprojekt részeként. A terv az, hogy nyár végére nagyvárosi, elegáns és egységes arculatú sétálóutcája legyen a megyeszékhelynek. Ettől persze még mesze vagyunk, egyelőre a felbontott szakaszok okoznak némi bosszúságot a járókelőknek.

Az egyik üzletből két hölgy jön ki. Amikor azt kérdezzük tőlük, okoz-e kellemetlenséget számukra a térkövek cseréje, csak legyintenek:

– Ne is kérdezze! Mi itt dolgozunk, de már most elegünk van az egészből.

Átellenben egy házaspár sétálgat, L. Zsolt és felesége (kérték, teljes nevüket ne írjuk meg). Szerintük teljesen fölösleges felbontani a főutcát.

Házak és udvarok

– Miskolcon sokkal fontosabb dolgok is vannak, amit rendbe kellene tenni – indokolnak. – Például a belváros házait és azok belső udvarait. De még ennél is fontosabb lenne termelő munkahelyeket létrehozni, hogy az emberek dolgozhassanak – hangsúlyozták.

Nádas Károlynak azonban más a véleménye. Szerinte Miskolc fejlődéséhez az is hozzátartozik, hogy rendben van a főutcája. Mert igaz, hogy a turisták elsősorban Tapolcára és Lillafüredre kíváncsiak, de aki több napot tölt itt, az látogatást tesz a belvárosban is, ami egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan néz ki. Károly felidézte, hogy a villamos pálya megújítása nyomokat hagyott a térköveken, a sétálóutca hepehupás, balesetveszélyes. Ezért igaz, hogy pár hónapig némi kellemetlenséget okoznak majd a munkák a főutcán, de utána ízléses és szerethető belvárossal büszkélkedhetünk majd, sorolta érveit.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában