Helyi közélet

2013.04.25. 00:14

Miskolc Marathon Dogshow - Kutyasereg a laktanyában

Miskolc - Két nap alatt 3 kiállítással várják a kutyarajongókat Miskolcon.

Miskolc - Két nap alatt 3 kiállítással várják a kutyarajongókat Miskolcon.Szabó Róbert neve jól ismert a kutyás berkekben. Óriás és törpe schnauzereivel itthon és külföldön is számtalan győztes címet „zsebelt be”, a 2012-es kiállítási szezont is Európagyőztes címmel zárta. Büszkén mondhatja, hogy beérett a több évtizedes tenyésztői munka gyümölcse. Az elmúlt években a kiállítások meghatározó alakja volt, hétvégén azonban egy másik szerepkörben, szervezőként találkozhatunk a Hejőligeti Kennel alapítójával.

Kettő közt egy éjszakai

Másodszor rendezi meg a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének miskolci szervezete a Miskolc Marathon Dogshow-t, amelynek különlegessége, hogy szombaton és vasárnap egy-egy CACIB-ot (nemzetközi), közte pedig egy éjszakai CAC-ot (nemzeti kiállítást) rendeznek. Aki mindháromra nevezi kutyáját, és mindegyiken elnyeri a CAC címet, illetve fiatal kutyáknál begyűjti a 3 HPJ-t, jogosult lesz a Junior Hungária Champion és a Hungária Champion cím viselésére.

– Ez óriási lehetőség mind a hazai, mind a külföldi kiállítók számára, hiszen így egy hétvégén elnyerhetik a championátust, amihez egyébként legalább egy évre és minimum négy kiállításra van szükség – mondja Szabó Róbert. Hozzáteszi: ez, valamint az idén is nívós bírói gárda sok nevezőt vonz Európa számos országából.

A világkiállítás előtt

Róberttől azt is megtudjuk, hogy az elhúzódó tél komoly feladat elé állította a gazdikat, ha azt akarták, hogy ideális szőrkondícióban legyenek az ebek a miskolci kiállításra. Hogy kinek hogyan sikerült, hétvégén kiderül. S tekintettel arra, hogy a májusban Budapesten megrendezendő világkiállítás előtt ez az utolsó „nagyrendezvény”, népes és komoly mezőnyt láthatnak a Szentpéteri kapui egykori Stromfeld laktanyába.


A tények

A kiállítás időpontja: 2013. április 27–28. A CACIB-bírálatok mindkét nap délelőtt 10 órakor kezdődnek, míg a Holdvilág CAC szombaton délután 17 órakor rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában