Helyi közélet

2013.04.27. 23:29

Miskolc Marathon Dogshow - Ismét megnyílott a miskolci kutya-tár

Miskolc - Végre verőfényes napsütést fogadta azokat a kutyatulajdonosokat, akik elvitték kedvenceiket a Magyar Ebtenyésztők Miskolci Önálló Szervezete által rendezett kétnapos kutyakiállításra, aminek Miskolcon ismét az egykori Stromfeld laktanya füves pályája adott otthont ezen a hétvégén.

Miskolc - Végre verőfényes napsütést fogadta azokat a kutyatulajdonosokat, akik elvitték kedvenceiket a Magyar Ebtenyésztők Miskolci Önálló Szervezete által rendezett kétnapos kutyakiállításra, aminek Miskolcon ismét az egykori Stromfeld laktanya füves pályája adott otthont ezen a hétvégén.A versenyen majd mind a négyszáz kutyafajta képviseltette magát, s bár ez egységnyi felületre jutó ebek száma messze meghaladta az éves átlagot, ugatást, csaholást vagy morgást csak elvétve lehetett hallani. A kutyák vagy gazdáik társaságában járták a kiállítás területét vagy egy sátor árnyékéban várták, hogy rájuk kerüljön a sor a bírók előtt, akik szakértő szemmel vizsgálták meg, mennyire harmonikusan mutatkoznak meg rajtuk a fajtájukra jellemző jegyek.

A Miskolc Marathon Dogshow különlegességét nemcsak a fajtabőség adja, hanem az is, hogy a kétnapos rendezvényen három versenyt tartanak: szombaton és vasárnap CACIB, a kettő között Holdvilág CAC minősítést szerezhetnek az indított ebek, amelyek közül több fordulóban választották ki a fajtájuk legszebbikét.

Mogyorósi István, a verseny egyik főszervezője munkatársunknak elmondta, az idei miskolci dogShow-ra 2865 ebet neveztek, ami némileg kevesebb, mint a tavalyi rendezvényen volt - akkor 3285 induló közül kerültek ki a championok -, aminek a gazdasági helyzeten kívül az is oka lehet, hogy három hét múlva világkiállítást tartanak. Ennek ellenére a hazai indulókon kívül voltak nevezők Szlovákiából, Csehországból, Romániából, Ukrajnából, Romániából és Franciaországból is, és ugyanaz a fajtabőség volt megfigyelhető, mint a korábbi dogshow-n.

Aki kíváncsi olyan kutyákra, amilyeneket még talán fotón sem látott soha, annak mindenképpen érdemes vasárnap kilátogatnia a kiállítás második napjára. Még az ebtenyésztés terén laikusok számára is bővelkedik látnivalóban a szemle, hiszen a legapróbb termetű ölebektől a medveméretű spanyol masztiffokon át, a szinte “nyereg után kiáltó“ dán dogig mindenféle méretű ebbel össze lehet futni a kiállításon, s általában gazdáik is szívesen beszélnek kedvenceikről.

SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában