Helyi közélet

2013.04.21. 20:24

Leégett a nádfedeles ház teteje Sajóbábonyban

Sajóbábony - Szombaton este háromnegyed hétkor kigyulladt Sajóbábonyban egy 160 négyzetméteres alapterületű, nádfedeles ház tetőszerkezete, tájékoztatta portálunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Sajóbábony - Szombaton este háromnegyed hétkor kigyulladt Sajóbábonyban egy 160 négyzetméteres alapterületű, nádfedeles ház tetőszerkezete, tájékoztatta portálunkat dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.A teljes terjedelmében lángoló épülethez a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltóság egységei vonultak ki, de Szendrőből is érkezett egy vízszállító. A vízhiány miatt a szállítóegységek a gyárból hordták az oltáshoz használt vizet.

Személyi sérülés nem történt, a környező épületeket öt embernek kellett ideiglenesen elhagynia. A lángokat fél kilencre sikerült megfékezni, de az utómunkálatok még órákig eltartottak.

A Tűzoltóság.infó azt írta, az elsődleges megállapítások szerint a tűz vélhetően a kéményről terjedt át a tetőre, ezért kéményseprő is érkezett a helyszínre, hogy megvizsgálja a ház kéményeit. A tűz keletkezési okainak feltárására tűzvizsgálat indult, az épületben keletkezett kár körülbelül 10 millió forint.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában