Helyi közélet

2013.04.06. 20:33

Kutyás nap: Perecesről, nemcsak perecesieknek

Pereces - Kutyaugatástól volt hangos szombat délelőtt Pereces. Összegyűltek ugyanis a négylábú kedvencek, hogy kiválasszák közülük Pereces legszebb, legbátrabb, legügyesebb ebeit.

Pereces - Kutyaugatástól volt hangos szombat délelőtt Pereces. Összegyűltek ugyanis a négylábú kedvencek, hogy kiválasszák közülük Pereces legszebb, legbátrabb, legügyesebb ebeit.A Civil Barátok perecesi társasága rendezte meg szombat délelőtt az Első Perecesi Kutyás Napot. Céljuk az volt: a perecesiek jobban megismerjék egymást, a más városrészből érkezők pedig jobban megismerjék Perecest. Mondta el lapunknak Kovács István, aki a társaság tagja. Azt is: igaz most rendeztek ilyet először, de hagyományteremtő céllal.

A rosszidő ellenére sokan ellátogattak a rendezvényre, több mint 20 kutyát neveztek be a különböző versenyekre. Kategóriák voltak: legszebb kutya, legösszeillőbb kutya-gazdi páros, legszebben felvezetett kutya, legbátrabb kutya, legerősebb kutya, legügyesebb kutya.

A versenyek előtt pedig bemutatót tartottak: őrző-védő kutyák vonultak fel, valamint frisbee és agility bemutató is volt. A versenyekre persze nemcsak a fajtatiszta ebek nevezhettek, hanem a keverékek is. A verseny végén kiderült, hogy Pereces legszebb kutyája - a zsűri szerint - egy egyéves skót terrier lett.

Kovács István külön kiemelte a Vadász óvoda segítségét, hiszen az óvónők kézműves foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek.

"Számos rendezvényt tervezünk az idei évre is, azt szeretnénk, ha egy lokálpatrióta közösség alakuljon ki Perecesen. A kutyás napot is egy helybeli, Harmati Henrietta és kutyás barátai rendezték meg" - tudtuk meg.

Kovács István már a következő perecesi programról is beszélt: lesz májusfa állítás, sportnap, és a csodálatos perecesi pincevölgyben pincenapok. És őszre, Kiskertemben termett programot terveznek, ahol a környékbeli kiskert tulajdonosok mutathatják be terményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában