Helyi közélet

2013.04.12. 10:53

Jegyzet: (Vissza)fejlesztés alatt

<em>Meglehet: végérvényesen elbukják magán-nyugdíjpénztári befizetéseik hozamát és tagdíj-kiegészítésüket azok a volt kasszatagok, akik a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépők többségével ellentétben nem kérték pénzük visszafizetését, illetve önkéntes pénztárba utalását</em>.&nbsp;<strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Meglehet: végérvényesen elbukják magán-nyugdíjpénztári befizetéseik hozamát és tagdíj-kiegészítésüket azok a volt kasszatagok, akik a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépők többségével ellentétben nem kérték pénzük visszafizetését, illetve önkéntes pénztárba utalásátSzalóczi Katalin jegyzete.Hihetetlennek tűnt a kormány bejelentése: szükség van a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarításaira az államnak. Az előzmények alapján nem lehetett csodálkozni azokon, akik kézhez akarták kapni, amit még kaphattak belőle (többnyire várakozáson aluli, csekélyke összeget). Az igazán „hívők” kivártak, hittek az ígéretben: az egyéni nyugdíjszámlákat hamarosan átvezetik az állami nyugdíjrendszeren belüli egyéni számlákra. Az ígéret még áll, bár a nemzetgazdasági miniszter kijelentése szerint is: a rendszer még fejlesztés alatt.

Az időhúzásból, -tolódásból egyedül az ellenzék profitál. Alap az állításra: a kormány elherdálta a nyugdíjakat. A Fidesz felszólította a baloldalt: hisztériakeltés helyett számoljon el azzal a több száz milliárdos kárral, amit 2002 és 2010 között a nyugdíjrendszerben okozott. Ami lehet jogos, de nem pótolja az ígéret beváltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában