Helyi közélet

2013.04.30. 12:34

Határon átnyúló rendőrségi autós üldözés Nagykaposnál

Nagykapos, Sátoraljaújhely - Nagykapos térségében fogták el a szlovák rendőrök azt a két fegyverest, akik nem sokkal korábban álarccal a fejükön behatoltak egy nagyrozvágyi családi háznál lévő élelmiszerüzletbe, kocsmába kedden délelőtt.

Nagykapos, Sátoraljaújhely - Nagykapos térségében fogták el a szlovák rendőrök azt a két fegyverest, akik nem sokkal korábban álarccal a fejükön behatoltak egy nagyrozvágyi családi háznál lévő élelmiszerüzletbe, kocsmába kedden délelőtt.A rablókat a magyar rendőrök megpróbálták feltartóztatni, de Pácin irányába elmenekültek.

Az üldözésbe a szlovák oldalon az ottani rendőrök is bekapcsolódtak és rádióforgalmazásnál egy szlovák rendőrségi helikopter is reagált. A rendőrök zárták a menekülési útvonalat, az üldözök pedig a Nagykapos határánál felállított ellenőrző-áteresztő pont irányába terelték a menekülőket.

Bár a kedd délelőtti akció a magyar és a szlovák rendőrség közös gyakorlata volt, a határon átnyúló üldözés során olyan szituációt szimuláltak, ami a valóságban is előfordulhat. A szlovák rendszámú autóval menekülő álarcos rablókat szlovákiai rendőrök alakították, Nagykapos határában őket nyomták az aszfaltba a kollégáik.

A gyakorlatban részt vett Dsupin Róbert alezredes, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője és megtekintette az akciót a kassai rendőrkapitány is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában