Helyi közélet

2013.04.17. 23:11

Európában a sebességhatárok nem átjárhatók! - TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Miskolc - A TISPOL Műveleti Csoport nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el.

Miskolc - A TISPOL Műveleti Csoport nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el.Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 2013. április 18-20. közötti kontroll elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki és bevezető útszakaszokra, gyorsforgalmi útszakaszokra terjed ki. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, az előírások és megengedett sebességhatárok betartatása.

A rendőrség az akció során elsősorban a megengedett sebesség betartását ellenőrzi, de az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére és szankcionálására is kellő hangsúlyt fektet.

A végrehajtásban a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály és az Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt.


A sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. 

A közlekedési balesetek főbb okai az elmúlt évhez képest nem változtak megyénkben. Az első negyed évben összesen regisztrált (105) baleset okai között első helyen emelhető ki a gyorshajtás (55 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (21 eset), majd pedig a kanyarodás szabályainak megsértése (9 eset).

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában