Helyi közélet

2013.04.23. 15:27

A bokorba rángatta a nőt és erőszakot tett rajta

Miskolc - Négy és fél év börtönt szabott ki a bíróság az erőszakolóra.

Miskolc - Négy és fél év börtönt szabott ki a bíróság az erőszakolóra.Erőszakos közösülés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 40 éves miskolci férfivel szemben, tájékoztatta portálunkat dr. Martosssy György, a megyei főügyészség szóvivője.

A vádlott 2011. március 25-én az esti órákban Miskolcon a Baross Gábor utcai hajléktalanszálló közelében tartózkodott, amikor felfigyelt a MÁV rendelő előtt üldögélő nőre, akivel beszélgetni kezdett. A fiatal nő közölte vele, hogy barátait várja és hagyja őt békén, a férfi azonban erősen megragadta a nő mindkét karját hátulról, majd tolni kezdte maga előtt a füves, bokros rész felé.

A nő tiltakozott, kiabált és próbált a fogásból kiszabadulni, azonban ez nem járt sikerrel, a a egy fa mellett a földre lökte és megfenyegette, hogy ha megmozdul, megöli. A nő félelmében - hiszen tiltakozása és kiabálása ellenére senkitől nem kapott segítséget a kihalt környéken - már nem mert tiltakozni. A férfi lerángatta róla a nadrágját és bugyiját majd miután a földön közösült vele, távozott a helyszínről. Nem messze rendőrök igazoltatták, akik ekkor még nem tudták, hogy mit követett el, de felfigyeltek rá, hogy nadrágjának slicce le volt húzva. A nő feljelentése alapján pár hónap múlva elfogták és letartóztatásba került.

Az eljárás során tagadta a cselekményt, állítása szerint nadrágja slicce azért volt lehúzódva mert épp a dolgát végezte és úgy maradt. A bíróság nem fogadta el ezen védekezését és a sértett vallomása, valamint a rendőri jelentésben írtak alapján bűnösnek mondta ki erőszakos közösülés bűntettében. A büntetlen előéletű férfit 4 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a közelmúltban hozott határozatában a bíróság. A vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában