Helyi közélet

2013.03.15. 19:08

Májer János Lovagkeresztet kapott

Budapest, Tokaj - Májer János, Tokaj polgármestere a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjét kapta meg, polgári fokozatát.

Budapest, Tokaj - Májer János, Tokaj polgármestere a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjét kapta meg, polgári fokozatát.Az indoklás a következő volt: Negyedszázados hagyományhű értékmentő és értékteremtő, városfejlesztő, valamint Tokaj-hegyalja Világörökségi Egyesület elnökeként végzett kimagasló munkája elismeréseként.

Ebből az alkalomból Májer János polgármester köszönetet mondott a tokaji polgároknak, az alábbi megfogalmazásban: "Engedjék meg, hogy köszönetemet fejezzem ki abból az alkalomból, hogy negyedszázadon át együtt dolgozhattunk. A siker a mi közös sikerünk, hiszen lehetőséget biztosítottak arra, hogy a megkopott faluból igazi várost kovácsolhassunk. Erre a közép és az idősebb korosztály emlékezhet élénkebben, mert ők kísérhették legjobban figyelemmel a város újkori töretlen fejlődését, akár napjainkig. A jelenlegi ifjú korosztály már ennek a küzdelmes munkának csak részben részese, mert, ők már belenőttek a város eredményeibe. Gondoljanak azonban ők is arra, hogy hogy 1986-ban a várossá előléptetett, poros faluból, járási székhelyet kovácsoltunk, járási intézményrendszerrel, aminek az előnyeit ők is élvezhetik.

Az 1970-es évek végén forgatott film jut eszembe, amelynek rendezője Ráday Mihály, címe egy „Város múltja, egy község jelene” (most is letölthető a Facebookról). Nos ez a film jól illusztrálja, hogy honnan indultunk társadalmilag és műszakilag a fejlettség színvonalát illetően. Akkor - a filmben - a gimnázium végzős diákjait is megkérdezték, hogy 25 év múlva mit várnának el Tokajtól. Azt hiszem, hogy az uszoda kivételével minden teljesült. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg ezt a filmet, s értékelheti tisztán a közös eredményeket."

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában