Helyi közélet

2013.03.04. 15:45

Kósa: brutális Bajnai kijelentése az önkormányzatok számának csökkentéséről

Budapest, 2013. március 4., hétfő (MTI) - A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint teljesen figyelmen kívül hagyja az emberek véleményét Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek az a "brutális kijelentése", amely az önkormányzatok számának csökkentéséről szól.

Budapest, 2013. március 4., hétfő (MTI) - A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint teljesen figyelmen kívül hagyja az emberek véleményét Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek az a "brutális kijelentése", amely az önkormányzatok számának csökkentéséről szól.Kósa Lajos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján idézte Bajnai Gordonnak egy februári konferencián kifejtett álláspontját, amely szerint meg kell tartani az önkormányzati rendszer reformját, hiszen "régóta kívánatos", hogy az önkormányzatok száma 3200-ról 200 környékére csökkenjen.

Nem ez az első alkalom - folytatta a Fidesz alelnöke -, hogy Bajnai Gordon erről beszél, hiszen önkormányzati miniszterként is olyan előterjesztést készített, amelyben a helyhatóságok számának radikális csökkentését tervezte.

A kormánypárti politikus szerint Bajnai Gordon minisztersége, majd miniszterelnöksége idején az önkormányzatok "igazi Canossa-járáson mentek keresztül", ugyanis 2006-tól a Gyurcsány-Bajnai-kormányok ellehetetlenítették a helyhatóságokat, amelyek így adósságcsapdába kerültek, az Orbán-kormány azonban konszolidálta őket.

"Isten őrizzen, hogy a szocialisták vagy Bajnai Gordon még egyszer hozzápiszkáljanak vagy -babráljanak az önkormányzati rendszerhez, mert abból eddig csak katasztrófa következett be!" - fogalmazott Kósa Lajos.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában