Helyi közélet

2013.03.25. 12:51

Kik lesznek az új igazgatók?

Miskolc - Áprilisban írja ki az új iskolafenntartó az igazgatói pályázatokat.

Miskolc - Áprilisban írja ki az új iskolafenntartó az igazgatói pályázatokat.A tanév végén több iskolaigazgatónak is lejár a mandátuma Miskolcon, négy intézmény pedig jelenleg megbízott igazgatóval működik, mivel szeptemberben a közgyűlés nem döntött az igazgatók személyéről. Ezzel át is ruházta a jogot az új fenntartóra, azaz a Klebesberg Kuno Intézményfenntartó Központra (KLIK), illetve a szakminiszterre. Tudomásunk szerint a megyeszékhelyen jelenleg körülbelül 10 iskolában írnak ki áprilisban igazgatói pályázatot. Közöttük van az a négy is, melynek élére a miskolci közgyűlés nem választott igazgatót. Ezek: az Arany János Általános Iskola, a Bulgárföldi Általános Iskola, a Szabó Lőrinc Általános Iskola, valamint a Földes Ferenc Gimnázium. A pályázatot a KLIK írja majd ki, és annak helyi intézménye, a Miskolci Tankerület dolgozza ki a pályáztatás és a javaslattétel eljárási rendjét. A tankerület javaslatot tesz majd az igazgató személyére, a döntés joga azonban az emberi erőforrások miniszteréé lesz. Valószínűleg júniusban eldől a pályázók sorsa, hiszen augusztus elsejével az új vezetőknek el kell foglalniuk posztjukat.

Mint arról beszámoltunk, a szeptemberi közgyűlést sokan nagy érdeklődéssel várták, hiszen a Földes Gimnázium volt igazgatója, Veres Pál akkor már második alkalommal pályázta meg az igazgatói posztot. Őt támogatta a tantestület, az szülői és diákközösség is, a közgyűlés még sem adott neki bizalmat se először, se másodszor. Vajon hogy dönt az új fenntartó?

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában