Helyi közélet

2013.03.13. 18:10

Kerékpárutak: áprilisban bejárják

Miskolc - Kedvező időjárás esetén a kivitelező két héten belül garanciális kötelezettségének eleget téve elvégzi a felfestési munkálatok javítását a miskolci kerékpárutakon.

Miskolc - Kedvező időjárás esetén a kivitelező két héten belül garanciális kötelezettségének eleget téve elvégzi a felfestési munkálatok javítását a miskolci kerékpárutakon.Közeledik a kerékpáros szezon. Miskolcon két kerékpárút is található: a tavaly átadott (Tiszai pályaudvar-Diósgyőr) aszfaltcsík és a belvárost Miskolctapolcával összekötő út. A tél folyamán sárosak, szennyezettek lettek ezen utak, ugyanakkor alaposan lekoptak sok helyen a felfestések is, amely rendkívül balesetveszélyesek lehetnek.

A Városgazda ellenőrzi-e ezen utakat? - kérdeztük.

- Kedvező időjárás esetén a kivitelező két héten belül garanciális kötelezettségének eleget téve elvégzi a felfestési munkálatok javítását, ahol ez szükséges - mondta el Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - Áprilisban a Városüzemeltetési Osztály és a Városgazda Kft. közös bejárást tervez, ahol a kerékpárútba benyúló gallyakat mérik fel, majd a Városgazda munkatársai elvégzik a gallyazást.

Pásztor Imre hozzátette: a kerékpárutak takarítása a városi, tavaszi takarítás keretében folyamatos, már eddig is végeztek több szakaszon takarítást, mint ahogy ezzel párhuzamosan zajlik az útpadkánál összegyűlt téli síkosságmentesítő anyag, sár és por összetakarítása, a gereblyézés és az avar, hulladék összegyűjtése, elszállítása.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában