Helyi közélet

2013.03.05. 10:59

Jegyzet: Mócsing

<em>Menzarazzia. Nem hangzik valami jól. A rádióban ki is javította a riportert a szakember, hogy ne a razzia szót használja, nevezzük inkább vizsgálatnak, melynek végén kiderül, egészséges ételeket kapnak-e a gyerekek az óvodákban és az iskolákban</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Menzarazzia. Nem hangzik valami jól. A rádióban ki is javította a riportert a szakember, hogy ne a razzia szót használja, nevezzük inkább vizsgálatnak, melynek végén kiderül, egészséges ételeket kapnak-e a gyerekek az óvodákban és az iskolákban. Hegyi Erika jegyzete.A téma azért is aktuális, mert sok az elhízott, cukorbeteg gyerek, a felnőttek pedig listavezetők Európában a szív- és érrendszeri megbetegedésekben. És mint köztudott, ez mind az egészségtelem életmód következménye.

Több mint négy évvel ezelőtt volt a legutóbbi óvodai és iskolai táplálkozás-egészségügyi vizsgálat. A szakemberek akkor azt állapították meg, hogy az esetek többségében az óvodai és iskolai közétkeztetés sem minőségében, sem mennyiségében nem felel meg az egészséges táplálkozás követelményeinek.

Kíváncsi vagyok, változott-e azóta a helyzet. Nagy kudarc lenne, ha nem. Mert négy év alatt a kisiskolásból felsős lett, a felsősből középiskolás, a középiskolásból pedig egyetemista. És lehet, hogy az az egyetemista az egész gyermek- és fiatalkorát egészségtelenül táplálkozta végig. És ha ez így van, nem sok esélye lesz ezen változtatni, mert valószínűleg nem tudja, milyen az egészséges étel. Nem tudom, elég-e ezen a téren a négyévenkénti vizsgálódás. Nem lenne jobb mégis a razzia?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában