Helyi közélet

2013.03.15. 17:39

Havazás - Több ezer polgárőr segédkezik az élet- és vagyonmentésben

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - Több ezer polgárőr vesz részt a havazás miatt elakadt járművek kiszabadításában és az áramellátás nélkül maradt települések őrzésében, az állampolgárok megsegítésében - tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) sajtófőnöke péntek délután az MTI-t.

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - Több ezer polgárőr vesz részt a havazás miatt elakadt járművek kiszabadításában és az áramellátás nélkül maradt települések őrzésében, az állampolgárok megsegítésében - tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) sajtófőnöke péntek délután az MTI-t.Erdős Viktória közölte: a polgárőrök kiemelten Budapest, Pest, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében látnak el 24 órája megfeszített szolgálatot.

Az OPSZ elnöke elrendelte a katasztrófaelhárítási mozgósítást. Tagjaik a megyei védelmi bizottságok munkájában nagy erőkkel vesznek részt - tette hozzá.

A havazás és a hóvihar miatt elzárt településeken forró italt, takarót, élelmiszert osztanak, valamint melegedőhelyekre viszik a bajbajutottakat. A kritikus helyzet kialakulása miatt országos ügyeletet állított fel az OPSZ a budapesti szövetség központi ügyeletén - jelezte.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában