Helyi közélet

2013.03.28. 16:26

Az ápolási díjról folyik a vita

Miskolc - Ápolási díjra nincs pénz Miskolcon, hazug sikerpropagandára viszont igen - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Ápolási díjra nincs pénz Miskolcon, hazug sikerpropagandára viszont igen - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján."Miskolc közgyűlése úgy szüntette meg március 13-án a 18. életévét betöltött, tartósan beteg személy ápolását végzők támogatását, hogy az eddig arra jogosultak semmiképpen se úszhassák meg anyagi veszteség nélkül az átalakítást" - fogalmazott. Elmondta: a jelenleg 22800 forintos ápolási díjat május 30-ig folyósítja Miskolc, június 1-jétől már nem.

Az ápolási díj az önkormányzat számára egy önként vállalt feladat volt, már szinte minden nagyváros megszüntette - reagált közleményben a vásorháza. "A szociális osztály minden érintettet tájékoztatott, hogy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján aktív korúak ellátására válhatnak jogosulttá, amennyiben az állami foglalkoztatási szervvel legalább három hónapig együttműködött, és az egyéb jogosultsági feltételnek is megfelel" - írták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában