Helyi közélet

2013.03.04. 13:25

"A Hely ahol élünk"

Ózd - "A hely ahol élünk..." elnevezésű előadássorozat keretében Molnár Mihály bánrévei aranydiplomás ny. tanár, igazgatóhelyettes tartott előadást az "Olvasóban" a magyar névadás címmel.

Ózd - "A hely ahol élünk..." elnevezésű előadássorozat keretében Molnár Mihály bánrévei aranydiplomás ny. tanár, igazgatóhelyettes tartott előadást az "Olvasóban" a magyar névadás címmel.Szólt a magyar névadás kezdeti korszakáról a mai névadási szokásokig. Külön is kiemelte, hogy az első magyar nevek a IX. századból maradtak fenn.

Az est előadója Molnár Mihály (87) tanár úr sokoldalú különös, közéleti ember, sok ismerettel megáldva, amit többek között az alábbi elismerések is igazolnak: Bánréve díszpolgára, Pro Gömör és Istvánffy-díjas, a Sebestyén Gyula Emlékérem és a Pedagógus Szolgálati Érem birtokosa.

Gömör megye falvairól közel félszáz tanulmányt készített. Több önálló kötete is megjelent, mint például a Sírfeliratok a magyarországi Gömörben c. munka. Különösen kedvelt elfoglaltsága a mai napig a fotózás, a természetjárás és a néprajzi gyűjtőmunka.

Születési helye és ideje Csanádapáca 1925. december 6. Élete folyamán volt libapásztor, gulyás, kocsis, napszámos, villamoskalauz, katona, hadifogoly, katonaszökevény, vasútépítő hidász, stb.

1958-ban került Bánrévére ahol közel harminc évig tanított. 1985-ben vonult nyugállományba, mint igazgatóhelyettes tanár. Előrehaladt kora ellenére is igen aktív tevékeny példamutató ember.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában