Helyi közélet

2013.02.15. 12:37

Zsaroló zsákutcában

Sátoraljaújhely - A sértett számára végeláthatatlan ideig tartott az a zsarolássorozat, ami félelemben és rettegésben tartotta. A kényszer azonban megszűnt, mivel a rendőrség elfogta az elkövetőt.

Sátoraljaújhely - A sértett számára végeláthatatlan ideig tartott az a zsarolássorozat, ami félelemben és rettegésben tartotta. A kényszer azonban megszűnt, mivel a rendőrség elfogta az elkövetőt.A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy tiszakarádi férfivel szemben. A nyomozás adatai alapján a zsaroló egy középiskolás fiútól követelt pénzt. A sértett, hogy elkerülje a beígért bántalmazást naponta ötszáz forintot adott át a gyanúsítottnak. Volt, hogy az iskola mellékhelyiségében az elkövető kivette iskolatársa zsebéből lakcímkártyáját, azzal a kitétellel, hogy csak akkor adja vissza, ha kap 4000 forintot. Az összeg hiányában azzal fenyegetőzött a felnőtt korú, hogy felgyújtja a sértett házát vagy megöli. Előfordult olyan eset is, amikor az elvett telefonért követelt nagyobb összeget.

A sértett otthonról titokban teremtette elő a forintokat. Még akkor is, amikor a tettes orvostól vitte ki a fiút, hogy újabb pénzt kérjen. Ekkor a többi igazolványát is elvette tőle és azok visszaadását is ellenértékhez kötötte. Ráadásul a fenyegetőzéseket egy közösségi oldalon is megerősítette.

A zsarolássorozat végére a rendőrség tett pontot. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. A nála tartott házkutatás során a hatóság lefoglalta az iratokat és az értékes telefont.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában